"Pieczony, czy na surowo??"
Głównym tematem tego tygodnia jest pytanie, które zadaje sobie chyba każdy: "Czy wilk będzie dla konia wilkiem?".
Nasza reporterka przeprowadziła wywiady zarówno z końmi, jak i z wilkami, aby dowiedzieć się więcej o ogólnej opinii obu stron. Oto niektóre z wypowiedzi:
"Oczywiście, przecież to naturalne, że wilk, to wilk, a koń, to mięso" ~Pewna zadziorna wadera.
"Wydaje mi się, że to zależy od konkretnych osobników. Jeden przyjmie do wiadomości, że koniec z koniną, a drugi zastanowi się tylko: Pieczony, czy na surowo??" ~Basior (niezdecydowany).
"W mojej opinii nie chodzi tylko o wybór wilka: Zjeść, czy nie zjeść? Ważne jest, aby to koń czuł się dobrze w towarzystwie drapieżnika" ~Ogier z Dzikiego Stada.
Jak widać zdania są podzielone, lecz ocena ogólna brzmi: "TAK". Jak więc możliwe jest istnienie takiego stada? Odpowiedź zostanie ujawniona w następnym numerze naszej gazety ;)
<I co?? Jeśli chcecie się dać zaszantażować i dowiedzieć się, jak to możliwe, to chcę pisać w Gazecie>
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz